Elazığ ve Malatya'da yaşanan deprem felaketinin ardından Türkiye'nin birçok bölgesinden yapılan yardıma Yozgat'ta kayıtsız kalmadı. Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası ile Yozgat Ticaret Borsası üzücü felaketin ardından bir araya gelerek Elazığ ve Malatya'daki depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştı.

"YARDIMLARIMIZ HAYIRLICA YERİNE ULAŞSIN"

Türkiye'de olduğu gibi Yozgat'ta üzerine düşen görevi yapacaktır ifadelerini kullanan Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erkekli, "Ülkemizde son derece üzücü bir olay yaşadık. Bu üzücü olay hepimizi derinden etkilemiştir. Elazığ ve Malatya'daki depremzede kardeşlerimize Yozgat'ta duyarlılık göstererek iki oda bir olup yardımlarımızı sorumluluk olarak görüp bu sorumluluğu yerine getirdik. Ne kadar faydamız olursa o kadar iyi diye düşündük ve yardımımızı yaptık. Türkiye'de olduğu gibi Yozgat'ta üzerine düşen görevi yapmıştır. Cenabı Allah bundan sonra bu acıları yaşatmasın, bu olay hepimizin başına gelebilirdi. Ama inşallah bundan sonra bu gibi felaketler yaşanmasın. Bundan sonraki çalışmalarımızda da her zaman gayretlerimizi göstereceğimize inanıyorum. Hayrımız hayırlıca yerine ulaşır inşallah. Pirinç, makarna, nohut, su gibi yiyecek malzemeler var. Oradaki Borsa ve Oda Başkanlarımızla görüşerek hazırladığımız malzemeler var. Onlar da taziye evleri kuruyorlar şuan çadır kuruyorlar. Kurumda görevli olan arkadaşlarımız sıcak yemeklerle vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışacak" şeklinde konuştu.

"ACI BİR OLAY"

Bu acıların tekrar yaşanmamasını temenni eden Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sinan Çelik, "Acı bir olay. Elazığ ve Malatya'da yaşanan bu deprem felaketinden sonra öncelikle rahmetli olanlara Allah'tan rahmet diliyoruz ve başsağlığını buradan iletiyoruz. Kalanların da biran evvel sağlıklarına kavuşmaları için dua ediyoruz. Yozgat olarak Elazığ ve Malatyalı kardeşlerimizin yanındayız. Yozgat Ticaret Sanayi Odası ve Yozgat Borsası olarak elimizden geldiği kadar bir araç hazırladık. Bunun içerisinde çeşitli gıda malzemeleri var. Oradaki Özel İdaremiz, Elazığ ve Malatya valiliğinde oluşturulan koordinasyon merkezinden aldığımız ihtiyaç listelerine göre gerekli olan malzemeleri gönderdik. Bu acıları tekrar yaşamamayı temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle

Okunamayan kodu yenilemek için resmin üstüne tıklayınız

ADRES BİLGİLERİ

Mini Galeri